English

Projekt IN THE NAME OF: CYCLE_AMEN

30. Květen 2022

Ráda bych vám představila nový projekt o mnoha vrstvách, který byl velkou výzvou nejen pro mne, ale i pro mou drahou přítelkyni Riwu, kterou budete mít do budoucna příležitost vidět v polohách, v jakých jste ji ještě neviděli a dost možná už ani jindy a jinde neuvidíte :).

header_ITNOC

Není to tak dávno, co jsem se dostala do velmi náročného období, které katalyzovalo mé vnitřní nejistoty. Pochybovala jsem o všem a těžko jsem hledala smysl v tom, co dělám. V závěru to vypadalo jako rozjetý vlak před zříceným mostem. A tak, ještě v době, kdy krize vrcholila, jsem se rozhodla zastavit, ledacos přehodnotit a pak to celé využít ve svůj prospěch. Ze všeho toho tlaku jsem chtěla vytěžit něco dobrého. A tak přišlo rozhodnutí realizovat projekty roky zahrabané někde v šuplíku a užít si svoji vlastní autentičnost.

Vždycky mě fascinoval kýč, komerce, lidské chování, jaká je jeho motivace, proč lidé sledují osobnosti a trendy. Existuje spousta studií na tato témata a těžko bych to shrnula do jednoho krátkého (nebo dlouhého) článku. Prozatím se spokojme s tím, že tento projekt je reakcí právě na lidské chování. Forma i obsah jsou vždy nástroj. Nástroj je neutrální a naší volbou je jak jej použijeme. Nůž může krájet chleba i usmrtit.

V tomto projektu je více vrstev, moje motivace je odlišná od motivace návrhářky Riwy, která do projektu naskočila z pohnutek, které vám vzápětí představí sama. Tento projekt současně reflektuje dění ve společnosti i nás samotné.

_23C9550-pp

Riwaa Nerona je návrhářka, která se věnuje tvorbě spodního prádla a korzetů na míru, je mou přítelkyní už řadu let. Je mimořádnou osobou, která má světu co nabídnout. Inspiruje mě, mám ji ráda jako člověka a zde vám představí svou motivaci do tohoto projektu vstoupit:

Toužila jsem si vyzkoušet jaké je to být zcela někým jiným, zrealizovat sebe sama jako kontroverzní osobu podléhající aktuálním módním trendům. Otočila jsem svůj styl naruby a inspirovala se módními ikonami, které mi nikdy nebyly blízké. Zvolená barva outfitu je zcela mimo moje nositelné barevné schéma – tato růžová rozhodně do mého šatníku nepatří, letos ji však vidím naprosto všude a nemohla ujít mojí pozornosti. Miluju tlumenost a elegantní nenápadnost a více nápadnějsí kombinace než je laciný bílý štras, měděná prošívaná bundička a šátek na hlavě mě nenapadla. Pseudo sportovní outfit v kombinaci s jehlovými podpatky, tmavý makeup, merch od známé kavárny a tak drahá kabelka jsou pro mě symbolem zbytečných neúčelných trendů. Nakonec jsem musela uznat, že mě projekt neskutečně bavil a během focení jsem mile pobavila i okolí. Rozhodně tento projekt nemůže obsáhnout celý můj náhled na současné trendy, ale pro pobavení s vámi sdílím i takto malou část. Výsledek pro mě? Tato růžová mě už opravdu neděsí

_23C9451-pp

Jak jste na tom se sledováním trendů? Kupujete značkové věci právě proto, že operují s přidanou hodnotou konkrétní značky? Podlehnete tlaku? Jsme evolučně nastavení se přidat k většině a upínat se ke vzorům, ale taky se říká, že jen mrtvé ryby plavou s proudem. Já trendy příliš nesleduji, ale přesto mě ovlivňují, občas si záměrně vyzobnu něco, co se mi líbí a v zásadě podporuji kvalitní věci, které vydrží, sedí a sluší. A když mají příběh, nosím je o to raději. Tím spíš, když znám člověka, který to oblečení vyrobil. I proto je tou osobou v projektu žena, která právě stojí za svými produkty a za svými názory, i když je to proti masomlýnku rychlé fashion. Trendy jsou trochu jako Krysař (Viktor Dyk). Dobrý sluha, zlý pán. A mě baví to sledovat a nastavovat zrcadlo.

Credits:

Bunda, top, bralette, leginy – Riwaa Nerona
Merch – Starbucks
Kabelka – Moschino
Location – Valdštejnská zahrada

Inspirace:

Bunda inspirovaná statement stylem Chanel, šátek stylem Gucci
Styl fotek inspirovaný Balenciaga paparazzi kampaní

P.S. Kdo první pozná kterou celebritou jsme se inspirovali primárně, získává ode mne pozvání na kafe, není to tak těžké a ve článku máte i nápovědu :)

Lucie Kout

Conversky jsou legenda, já je mám také ráda, ale víc ještě Adidas Superstar, těch jsem za svůj život měla tak 10+ a vždycky si je koupím znovu. Jednak se mi líbí, druhak vydrží a vím, že se na ně můžu spolehnout. A se vkusem to úplně nepřeháním, tričko+legíny nebo šaty obvykle stačí, ale mám ráda hravost. Takže ve skříni mám spoustu barevných legín a vzory střídám dle nálady. To letní naladění chápu, mnohdy 3x za den otočím tričko za suché :)

By Lucie Kout on 1.6.2022 at 10:56

Výborný nápad na takový projekt. Co se mě týče, trendy moc nesleduju. Spíš jen když shánim něco na sebe, vlezu do obchodu a nestačim se divit, co se dnes nosí. Na značky si nepotrpim, ale jediná, na kterou nedám dopustit, tak Converse All Star Chuck Taylor. Ty jdou se mnou životem. Můj fashion vkus se odráží od toho, v čem se cítím dobře a jsem takovou kombinací 60. a 80.let. Ale nejhorší vkus mám v létě, jelikož vedra mi vadí a musim na sobě mít hodně volné oblečení.

By Murin Wolf on 1.6.2022 at 10:38

Leave a Comment

~