English

Projekt WALKING IN MY SHOES: Judgement

5. Listopad 2022

Možná jste někoho už někdy slyšeli říkat, že člověka pozná podle jeho bot. Je na tom něco pravdy? Rozhodla jsem se to trochu prozkoumat a proto tu máme nový projekt Walking In My Shoes.

header

WALKING IN MY SHOES bude mít opět více částí a v této první se seznámíme s tím jak lidi posuzujeme jen na základě vzhledu. Rozhodla jsem se to však ztížit a proto jsem fotila jen obuté nohy. Co si o jednotlivých lidech budete myslet na základě toho, co mají na nohou? Budu moc ráda, pokud svoje názory napíšete do komentářů.

Vždycky mi přišlo zajímavé jak snadno lidé posoudí druhé podle vzhledu a svůj názor velmi rychle uzavřou. Stejně tak i první dojem nemusí být vždy správný i když u někoho je naopak jeho analýza téměř vždy přesná. Vždy velmi záleží na tom, kdo proti sobě stojí. Kolik kdo chce prozradit, kdo kolik vstupních informací vnímá a jakým způsobem je zpracovává. Mozek neustále vytváří zkratky a v generalizaci lidských vlastností to není jinak. Prý lze z obuvi vyhodnotit, zda je člověk introvert nebo extrovert. Zda o sebe pečuje, jestli mu na svém vzhledu záleží, zda je nebo není výbušný, dokonce prý i jaké má politické názory. Myslím, že jakákoliv snaha o nalezení zjednodušeného vzorce nemůže nikdy pokrýt celé spektrum bádání a proto já sama s vynášením závěrů raději čekám až nasbírám dostatek dat.

 
_23C2551-pp

_23C3477-pp

_23C3303-pp

_23C3503-pp

_23C3450-pp

_23C3372-pp

_23C3409-pp

_23C5052-pp

Co si o jednotlivých lidech budete myslet? Kterého člověka byste potkali rádi a kterého vůbec? Hrňte to sem, jsem moc zvědavá na vaše úsudky jaký kdo je.

Jaké boty nosíte a proč? Které jsou ty nejoblíbenější? Co upřednostňujete? Vzhled? Pohodlí? Zvažujete , co si o vás budou lidé myslet? A jak moc vám záleží na jejich názoru? A co mám nejradši já? Už od 15 let mi v botníku nesmí chybět legendární model Adidas Superstar. To je moje vlajková loď. A aby byla trochu sranda, na jedné z fotek jsem si zapózovala, takže ten, kdo si správně tipne, které nohy jsou moje, má u mě kafe v Praze nebo v Českých Budějovicích :).

Ráda bych poděkovala všem, kteří mi poskytli své nohy a už teď můžu prozradit, že už pracuji na dalším díle, který se bude věnovat zaměstnáním a koníčkům.

Lucie Kout

Leave a Comment

~