English

Pennywise project – Behind the scenes CZ

22. Listopad 2017

Jako velký fanoušek hororů jsem si nemohla nechat ujít novou adaptaci ‚TO‘ Stephena Kinga. Vždy jsem měla ráda verzi s Timem Currym a tak jsem byla zvědavá, jak dopadne remake. Naštěstí podstatně lépe, než jsem čekala. A tak jsem se rozhodla udělat svou vlastní verzi Pennywise – tančícího klauna. Zrovna mne také oslovili z jedné skupiny na deviantartu a to konkrétně CRPhotography jestli bych se nepodělila o trochu toho zákulisí.

It-header

Hledání modelu/lokace/mua/atd.

Pennywise byl od začátku autoportrét. Asi bych těžko otestovala mimiku obočí u modelek aniž bych je viděla naživo nebo na videu. A věděla jsem, že moje obočí tuhle roli dá. Taky mě bavila představa proměny v tak slizkou kreatůru. Na jednu stranu je Pennywise hypnotizující a na druhou strašidelný. Byl skvěle zahrán v obou filmech, ale i tak si myslím, že herecky byl Tim Curry lepší klaun než Bill Skarsgård. Každopádně celková produkce byla úžasná a tak se nové To opravdu povedlo. Asi se taky shodneme na tom, že nové To je trochu víc sexy pro cosplay než to staré. A jako Kingův fanoušek asi těžko můžu říct, že scénář stojí za prd. Líbila se mi knížka, starý film a teď i ten nový.

Veškerý makeup jsem dělala sama. Jednoho pěkného večera jsem si řekla, že vyzkouším styling účesu, který jsem si pro tento účel vymyslela. No a dopadlo to tak dobře, že jsem to rovnou nafotila. Jsem vážně ráda, že nikdo nezazvonil, protože si asi umíte představit, jak bych někomu takhle zmalovaná otevřela dveře. Jinak jako referenci jsem si vzala film a tak trošku si ji poupravila po svém.

Také jsem použila jenom levné rekvizity. Z ebaye jsem objednala černé balónky a nehtové tipy, koupila jsem kamínky ve vše za 39,- a jako nákrčník jsem použíla dětské pom pomy. Čelenka byla taky nějaký levný kousek z Číny. Neměla jsem potřebu použít drahé věci. Někdy ty levné úplně bohatě stačí a fungují. Zrovna teď objednávám hromadu takových ‚cetek‘ z eBaye na svůj nový projekt, jednorožčí kalendář na  2019. Před časem jsme dělali Zodiac s mojí dobrou kamarádkou/kadeřnicí Michaelou Valentovou, který měl poměrně velký ohlas. Chtěla jsem s ní zase něco vytvořit. Navzdory všemu špatnému, co se v posledních měsících událo, jsem chtěla, aby to bylo hodně barevné a bavilo nás to. Navíc vím, jak miluje všechno, co se leskne, třpytí, svítí a ještě k tomu jak má ráda jednorožce. I v rámci tohoto projektu budeme používat jen levné rekvizity. Podobně jako v Zodiacu. Tuším, že tam mohla být celková hodnota investic tak 200$. Míša si pro ten kalendář obarvila hlavu asi 10x na jinou barvu. Mělo by to být důkazem, že produkce nemusí být automaticky drahá, když je nápad a lidé jsou kreativní.

_23C0877-p

Jak si přišla na nápad?

Vlastně okamžitě, když se objevilo nové To, tak mi bylo jasné, že tohle musím udělat. Okamžitá asociace, jen co jsem uviděla plakát na film. Taky jsem ani na chvíli nezapochybovala, že by to měl být pro mne perfektní cosplay. Taky už si myslím na další ‚cosplay‘ projekt – na hrdiny a záporáky. V tuhle chvíli to dáváme pomalu dohromady. Už se nemůžu dočkat, až se zase vtělím do nějakého zloducha. Nebo někoho kladného? Jednou někdo řekl (Miloš Kopecký), že zlo je víc sexy. S tím se dá celkem souhlasit, ne?

_23C0898-p

Jaké vybavení bylo použito během focení?

Použila jsem ten nejjednodušší a nejprimitivnější setup. Vzhledem k tom, že jsem chtěla čistý detail, tak nebylo potřeba vytahovat víc světel, takže jsem použila jen jedno. Tady je můj seznam použitých věcí

1000W Priolite záblesk + beauty dish
Canon 5D Mark III + 24-70/f 2.8 lens, Vanguard stativ s 3D hlavou

Jak vidno, nic dramatického, hodně jednoduché, samotné focení mohlo trvat 10-15 minut, ale vlasy trvaly 3 hodiny a makeup asi hodinu a půl.

Detaily postprocesu (software, co vše se dělalo, atd.)

Protože obraz vydá za tisíc slov, natočila jsem screen plochy při úpravách a zdrcla to na pár minut. Taky si můžete stáhnout moje PSDčko a pošťourat se v mých vrstvách a mojí OCD mysli :)

Jinak jsem použila Lightroom na výběry a Photoshop na kompletní postprodukci. Použila jsem svůj Wacom tablet – Cintiq 27 QHD Touch, který k smrti miluju :)

Download PSD zip file

Nějaké obtíže/výzvy, které se objevily?

Byla to sranda dělat tenhle makeup. Našla jsem si tutorialy jak zamaskovat obočí pomocí dětského lepidla v tyčince (netoxického). No, nedopadlo to tak pěkně jako v těch tutoriálech :D. Moje obočí prosvítalo víc, než jsem chtěla, takže to znamenalo víc práce s retuší. Dalo to celkem fušku schovat ho tak, abych mohla říct, že mi to úplně nevadí a stejně to nebylo ideální. Taky mám novou zkušenost s odličováním toho lepidla. No, poučení pro příště, neutírej si to přes oči :-D. Přišla jsem si jako pitomec, ale umím si to ospravedlnit, byla jsem už fakt utahaná :).

Tady máte moje vlasy a makeup před focením. Trvalo mi asi 4 dni dát vlasy zase dohromady. Sice je mám takhle vlnité, ale nesnáším to, protože to nedrží a je s tím strašně moc práce. Rozčesat se to nedá, splácne se to, když to zlakuju, je to úplné utrpení :)

Ráda bych ostatní povzbudila, aby si hráli. Možnosti jsou všude. Možná pak jeden zjistí, že jeho nejlepší rekvizita je vidlička, tužka, kapesník,… To jen my vidíme možnosti kolem sebe. Pamatujete si v dětství na bunkry z polštářů a peřin, tak přesně tak to je to ono :)

Osnovu otázek poskytla Nina aka Mrs-Durden, děkuji!

Lucie Kout

Leave a Comment

~